Emojiene.com/Emojibloggen/Vilkår, lisens og copyright for emoji

Vilkår, lisens og copyright for emoji

Vi får ofte spørsmål om hvordan det fungerer med lisenser, vilkår og copyright å bruke emoji. Vi vil prøve å gi et universelt svar på dette spørsmålet nedenfor.

Emojis som vises på Emojiene.com er ikke bilder

Emojiene som vises her på nettstedet vårt er egentlig ikke bilder, men er egentlig bare "tekster" (som bruker såkalte hex-koder). Vi viser ingen bilder på denne siden, men bildene (emojis) som du som besøkende ser er det bildet som din leverandør av datamaskin / mobil / operativsystem har valgt å representere den gitte emojien. For eksempel blir teksten 💩 brukt til å få emoji 💩 (poop haug) til å vises. Hvordan emoji-en selv ser ut, avhenger helt av hvilken mobil eller hvilket operativsystem du som besøkende har. Hvis du bruker en iPhone, ser den ut på en måte, og hvis du bruker en Android, ser den ut på en annen måte.

Alle leverandører har sin egen "emoji-font"

Årsaken til dette er fordi de forskjellige leverandørene har sin egen "emoji font" som de bruker for å skildre de emojiene som finnes. Unicode (som er ansvarlig for emojiene) gir bare en spesifikasjon av hva en emoji skal representere, så er det opp til de som oppretter en emoji-font å bestemme hvordan hver emoji skal fremstilles i sin emoji-font. Så har hver leverandør sin egen copyright og vilkår for bildene som brukes i deres spesielle emoji-font. Derfor kan copyright-problemet rundt selve emoji-bildene være litt vanskelig, les gjerne mer om det her: https://copyrightalliance.org/ca_faq_post/emojis-copyright.


Publisert 2020-09-10

Skriv en kommentar