Emojis til Ramadan 2024

Her finner du emojis assosiert med den islamske høytiden ramadan, du kan se hele listen under og hver emoji er klikkbar og fører til en informasjonsside om den aktuelle emoji. Ramadan 2024 starter på kvelden søndag 10. mars og slutter på kvelden mandag 8. april (omtrentlige datoer). Ikke gå glipp av vår samling av emoji-kombinasjoner for ramadan.

Kombinasjoner av emojis til Ramadan

Nedenfor har vi utarbeidet ferdige kombinasjoner av emojis som er ment å representere detaljer eller fenomener forbundet med Ramadan.

Klik på en emoji-kombination for at kopiere den

Faste


Klikk på knappen for å kopiere emojisene
Emojisene er kopiert og klare til å lime inn!

Solnedgang til soloppgang


Klikk på knappen for å kopiere emojisene
Emojisene er kopiert og klare til å lime inn!

De fem pillene i islam


Klikk på knappen for å kopiere emojisene
Emojisene er kopiert og klare til å lime inn!

Alle ramadan-emojis

Nedenfor finder du et stort sæt emojis, der kan associeres på en eller anden måde med ramadan.

Klik på en emoji for at kopiere den

🙇‍♀️
🙇‍♂️
🦋
🌙
🕌
🕋
🌅
📿
📖
🚫
🔔
حلال

Ramadan - fastemåned

Ramadan er en fastemåned hvor alle muslimer må avstå fra å spise, drikke, røyke og ha samleie i løpet av de dagene da solen er synlig, i løpet av de 29-30 dagene Ramadan pågår. Det som feires under Ramadan er at Ramadan er måneden da Koranen dukket opp til profeten Muhammad. Hensikten med å avstå fristelsene er at muslimene som deltar i faste, lærer å være ydmyke og tålmodige, men også å øke bevisstheten for sin religion.

Ramadan er en av islamets fem pillene, eller plikter, også kalt, og er derfor noe som må oppfylles av alle muslimer. I noen land risikerer enhver som bryter med Ramadans regler på offentlige steder å bli arrestert av religiøse politi, for eksempel i Tunisia, Marokko og Palestina. I Saudi-Arabia er det enda en risiko for å piske straff i tilfelle brudd på Ramadans regler.

Tiden da Ramadan feires, er basert på den muslimske kalenderen, og dette skjer i den niende måneden i denne kalenderen. Siden den muslimske kalenderen er en månekalender, kan datoen ikke bestemmes nøyaktig, men det sies at ramadanen begynner når måneskåret for den niende måneden blir sett, dvs. i utgangspunktet en dag etter den astronomiske nymåne. På grunn av dette er det ikke mulig å angi en fast dato i henhold til vår vanlige kalender, men datoene som er oppgitt her er bare omtrentlige datoer. Når Ramadan er over, feirer man høytiden id al-fitr.