Emojis til Id al-fitr 2023

Her finner du emojis assosiert med den islamske høytiden id al-fitr, du kan se hele listen under og hver emoji er klikkbar og fører til en informasjonsside om den aktuelle emojin. Id al-fitr 2023 starter på kvelden fredag 21. april, og slutter på kvelden lørdag 22. april (omtrentlige datoer). Ikke gå glipp av vår samling av emojis til id al-fitr.

Alle id al-fitr-emojis

Nedenfor finder du et stort sæt emojis, der kan associeres på en eller anden måde med id al-fitr.

Klik på en emoji for at kopiere den

🙇‍♀️
🙇‍♂️
🦋
🌙
🍧
🍨
🍦
🧁
🍰
🍬
🍩
🍪
🕌
🕋
🌅
📿
📖
حلال

Id - fastens slutt

Idd al-fitr er en muslimsk høytid som feirer slutten av den islamske fastenmåneden ramadan. Id al-fitr kalles ofte ensom for id eller eid, noe som løst oversettes betyr en gjentakende lykke eller festglede. Feiringen varer vanligvis opptil tre eller fire dager, men det er den første dagen som er den viktigste. Selv om id i essensen er en dyp religiøs fest, er det fortsatt feiret av muslimer som ikke er aktive troende, så vel som av ikke-muslimer i land der religion er islam. I Tyrkia er id noen ganger kalt feiring av søtsaker.

Feiringen rundt id al-fitr begynner ved soloppgang, da nymånen har blitt observert i løpet av den første dagen i den tiende måneden etter Ramadan. Men tiden der dette oppstår varierer fordi den muslimske kalenderen er en månekalender. Muslimer som hilser hverandre under id sier ofte, eid mubarak, som grovt betyr velsignet id.