Hva betyr forskjellige emoji hjerter og farger?

Har du noen gang tenkt på hva alle disse håndemojiene egentlig betyr, de hendene som sprer seg i forskjellige retninger eller de fingrene som peker opp og ned og til alle mulige sider? Her forklarer vi hva hver enkelt av dem betyr!

Hva betyr 🫶

Håndhjerte

Denne emojien representerer to hender som i profil sammen danner et hjerte. De siste årene har dette blitt en veldig vanlig gest brukt for å uttrykke kjærlighet og støtte, ofte til noen eller noen som går gjennom noe vanskelig. Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji 🫶 Håndhjerte


Hva betyr 🤲

Samlede håndflater vendt oppover

Denne emojien representerer to hender ved siden av hverandre, med håndflatene åpnet og peker litt. Denne emojiene brukes ofte av tilhengere av religionen Islam for å uttrykke sine bønner, men kan også brukes til å uttrykke tigging for penger. På det amerikanske tegnspråket kan emojin også brukes til å representere en åpen bok. Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji 🤲 Samlede håndflater vendt oppover


Hva betyr 👐

Åpne hender

Denne emojien representerer to åpne hender med tommelen ved siden av hverandre og de andre fingrene peker i nesten motsatt retning. Ofte brukt til å representere jazzhender, men noen ganger også til å uttrykke åpenhet og å klemme. Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji 👐 Åpne hender


Hva betyr 🙌

Jublende hender

Denne emojiene representerer to hender som er hevet i luften på en måte som antyder at man feirer en bestemt begivenhet, eller at den feirer en annen festlighet på en veldig hyggelig måte. Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji 🙌 Jublende hender


Hva betyr 👏

Klappende hender

Denne emojien representerer to hender som klapper i hånden eller klapper. Brukes ofte for å uttrykke takknemlighet for noe på en litt mer "seriøs" måte, f.eks. hvis du er enig med noen som uttrykker en mening (ofte politisk) og ønsker å vise sin kjærlighet på en "voksen" måte. Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji 👏 Klappende hender


Hva betyr 🤝

Håndtrykk

Denne emojiene representerer to hender som håndhilser eller hilser på hverandre. Brukes ofte til å uttrykke en spesiell hilsen mellom f.eks. venner eller forretningspartnere. Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji 🤝 Håndtrykk


Hva betyr 👍

Tommel opp

Denne emojiene er en av de klassiske emojiene som i utgangspunktet alle vet eller til og med bruker, den er faktisk til og med tilgjengelig som en standard knapp i Facebook Messenger. Emojiene representerer en tommel som gir de universelle tommelen opp for å indikere deres godkjenning eller at alt er i orden. Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji 👍 Tommel opp


Hva betyr 👎

Tommel ned

Denne emojiene representerer den velkjente "tommelen ned". Det vil si håndbevegelsen du gjør når du vil uttrykke at du overhodet ikke liker noe eller ikke er enig i det som har, skjer eller vil skje. Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji 👎 Tommel ned


Hva betyr 👊

Knyttneve

Denne emojiene representerer en innkommende knyttneve, der hånden nesten er i stand til å slå en annen person. Emojinen brukes imidlertid mest for å uttrykke at du støter knyttneven med en annen person, i stedet for å slå den. Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji 👊 Knyttneve


Hva betyr ✊

Hevet knyttneve

Denne emojiene representerer en knyttet knyttneve som er strukket opp i luften, ofte brukt som emojivant av det som kalles "knyttnevepumpe". Denne emojiene er også blitt vanlig som et symbol på motstandsbevegelser eller sivil ulydighet. Kan noen ganger også brukes til å representere "null". Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji ✊ Hevet knyttneve


Hva betyr 🫷

Hånd som skyver til venstre

Denne emojien viser en hånd med håndflaten vendt mot venstre, som om den skyver noe i den retningen. Det kan også brukes til å symbolisere "stopp", og noen ganger også i kombinasjon med at håndflaten vender mot høyre for å representere en "high five". Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji 🫷 Hånd som skyver til venstre


Hva betyr 🫸

Hånd som skyver til høyre

Denne emojien viser en hånd med håndflaten vendt mot høyre, som om den skyver noe i den retningen. Den kan også brukes til å symbolisere "stopp", og noen ganger også i kombinasjon med at håndflaten vender mot venstre for å representere en "high five". Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji 🫸 Hånd som skyver til høyre


Hva betyr 🫱

Hånden vendt til høyre

Denne emojien representerer en hånd som peker til høyre med hele hånden. Emojien ble opprinnelig laget som en komplementær emoji for å kunne generere emojier som håndhilser med forskjellige hudtoner. Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji 🫱 Hånden vendt til høyre


Hva betyr 🫲

Hånden vendt mot venstre

Denne emojien representerer en hånd som peker til venstre med hele hånden. Emojien ble opprinnelig laget som en komplementær emoji for å kunne generere emojier som håndhilser med forskjellige hudtoner. Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji 🫲 Hånden vendt mot venstre


Hva betyr 🫳

Hånd med håndflaten ned

Denne emojien representerer en hånd i profil, med håndflaten vendt ned. Emojien kan brukes til å representere handlingen med å miste noe, eller strekke seg etter noe. Det kan også brukes i noen kulturspesifikke sammenhenger, så vel som ved oppsigelse, forhandlinger eller som en vinkende gest. Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji 🫳 Hånd med håndflaten ned


Hva betyr 🫴

Hånd med håndflaten vendt opp

Denne emojien representerer en hånd i profil, med håndflaten vendt opp. Det brukes ofte for å representere at du løfter noe, eller at du tilbyr noen noe. Men kan også brukes til å representere uttrykk som man ikke har kjennskap til noe som helst. Noen ganger brukes det til og med for å representere etterspørselen etter noe. Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji 🫴 Hånd med håndflaten vendt opp


Hva betyr 🤛

Knyttneve vendt mot venstre

Denne emojiene representerer en knyttet knyttneve som peker til venstre brukes ofte i forbindelse med at emoji representerer en knyttneven som peker til høyre for å symbolisere en komplett knyttnevebukk. Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji 🤛 Knyttneve vendt mot venstre


Hva betyr 🤜

Knyttneve vendt mot høyre

Denne emojiene representerer en knyttneven som peker til høyre, brukes ofte i forbindelse med at emoji representerer en knyttneven som peker til venstre for å symbolisere en komplett knyttnevehud. Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji 🤜 Knyttneve vendt mot høyre


Hva betyr 🤞

Kryssede fingre

Denne emojien representerer kryssede fingre, der det er pekefingeren og langfingeren som har blitt krysset. Brukes foran som en gest for å prøve å få til hell, eller for å vise håp om at noe vil lykkes. Men kan noen ganger til og med brukes når du lover noe du vet at du ikke vil kunne holde på. Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji 🤞 Kryssede fingre


Hva betyr ✌

V-tegn

Denne emojiene representerer det klassiske fredsskiltet, der pekefingeren og langfingeren blir utvidet til separate retninger, og danner det velkjente V-tegnet - som tradisjonelt betyr "Victory". Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji ✌ V-tegn


Hva betyr 🤟

Hånd som gir tegnet elsker deg på amerikansk tegnspråk

Denne emojiene blir ofte blandet med Corna-hånden, eller heller på som den vanligvis kalles: 🤘. Men de som er oppmerksomme kan nok se at denne emoji-hånden også har en utvidet tommel - og da blir betydningen umiddelbart noe helt annet. Denne emojien er faktisk tegnet på -Jeg elsker deg - på amerikansk tegnspråk. Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji 🤟 Hånd som gir tegnet elsker deg på amerikansk tegnspråk


Hva betyr 🤘

Rocketegn

Denne emojiene representerer et av de mest kjente håndskiltene, Corna, eller på engelsk: Sign of the Horns. I gammel forstand ble den ofte brukt i land i Middelhavet der man trodde at Corna-gesten ville beskytte mot det onde øye. Tall (siden 1970-tallet) brukes imidlertid ofte av hardrockere eller de som hører på heavy metal, spesielt under konserter. Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji 🤘 Rocketegn


Hva betyr 👌

OK-håndsymbol

Denne emojiene representerer en hånd der tuppen av pekefingeren og tommelen berører hverandre og danner en åpen sirkel, brukt over hele verden for å uttrykke f.eks. "Jeg har det bra" eller "Det går bra". Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji 👌 OK-håndsymbol


Hva betyr 🤌

Klemte fingre

En emoji som representerer en håndbevegelse der alle fingrene holdes sammen med tommelen, med hånden i loddrett posisjon. Gesten er ment å representere den italienske håndbevegelsen ma che cuio. I Italia blir håndbevegelsen ofte brukt til å uttrykke frustrasjon eller være uenig med noe, for eksempel "Hva sier du?" eller "Hva vil du?". Håndbevegelsen forekommer imidlertid også i andre kulturer, f.eks. i israelsk kultur hvor det omtrent betyr ta det med ro eller vær tålmodig. Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji 🤌 Klemte fingre


Hva betyr 🫰

Hånd med krysset pekefinger og tommel

Denne emojien representerer en hånd der pekefingeren og tommelen er krysset, mens de andre fingrene er knyttet sammen som en knyttet knyttneve. Emojin brukes hovedsakelig til å representere penger, luksus og dyre ting. Men den kan også brukes til å representere snapping med fingrene. Et annet interessant aspekt er at dette uttrykket for hånd også ble populært på 2010-tallet i Sør-Korea, hvor K-pop-stjerner bruker dette for å uttrykke kjærlighet. Fingerkombinasjonen kalles et fingerhjerte. Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji 🫰 Hånd med krysset pekefinger og tommel


Hva betyr 🤏

Klypende hånd

Denne emojiene representerer en hånd der tommelen og pekefingeren på en måte klemmer hverandre, men ikke gnir hverandre. Er ment å uttrykke "om", det vil si å kunne uttrykke at noe handler om noe eller veldig lite. Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji 🤏 Klypende hånd


Hva betyr 👈

Hånd med pekefinger som peker mot venstre

Denne emojien representerer baksiden av en hånd der pekefingeren er utstrakt og peker til venstre. Brukes ofte for å trekke oppmerksomhet til hvor fingeren peker. Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji 👈 Hånd med pekefinger som peker mot venstre


Hva betyr 👉

Hånd med pekefinger som peker mot høyre

Denne emojien representerer baksiden av en hånd der pekefingeren er utstrakt og peker til høyre. Brukes ofte for å trekke oppmerksomhet til hvor fingeren peker. Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji 👉 Hånd med pekefinger som peker mot høyre


Hva betyr 👆

Hånd med pekefinger som peker opp

Denne emojien representerer baksiden av en hånd der pekefingeren er utstrakt og peker oppover. Brukes ofte for å trekke oppmerksomhet til hvor fingeren peker. Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji 👆 Hånd med pekefinger som peker opp


Hva betyr 👇

Hånd med pekefinger som peker ned

Denne emojien representerer baksiden av en hånd der pekefingeren er utstrakt og peker nedover. Brukes ofte for å trekke oppmerksomhet til hvor fingeren peker. Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji 👇 Hånd med pekefinger som peker ned


Hva betyr ☝

Pekefinger som peker opp

Denne emojiene representerer en hånd der pekefingeren peker oppover, og der håndflaten er synlig i motsetning til de andre pekende emojiene. Brukes ofte for å representere "nummer én" eller for å stille et spørsmål. Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji ☝ Pekefinger som peker opp


Hva betyr ✋

Hevet hånd

Denne emojien representerer en utvidet og åpen håndflate med fingrene pekende oppover, som også viser tilskuerens håndflate. Noen ganger brukt til å indikere "stopp", men også for å representere en high-five. Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji ✋ Hevet hånd


Hva betyr 🤚

Håndbak

Denne emojien representerer en utstrakt og åpen hånd med fingrene rett opp og med ryggen til betrakteren. Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji 🤚 Håndbak


Hva betyr 🖐

Hevet hånd som spriker med fingrene

Denne emojien representerer en utstrakt og åpen hånd med spredte fingre, med håndflaten mot betrakteren. Brukes først og fremst til å uttrykke tallet fem, men kan noen ganger også brukes til å representere hei. Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji 🖐 Hevet hånd som spriker med fingrene


Hva betyr 🖖

Vulcan hilsen

Denne emojien representerer en hånd som er åpnet og har skilt ring- og langfingre som danner en slags V, som hovedsakelig brukes til å representere Vulcan-hilsenen. Vulcan-hilsenen er en klassisk hilsen / håndbevegelse som er nært forbundet med Star Trek-ikonet Spock. Hilsen er en gest brukt i Star Trek-universet av rasen vulkan, og kan også brukes som en avskjedsgest. Ofte er gesten kombinert med uttrykket "live long and prosper". Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji 🖖 Vulcan hilsen


Hva betyr 👋

Vinkende hånd

Denne emojiene representerer en åpen hånd som er ment å vinke, og tanken er at den skal symbolisere hei eller hei. Kan også ha en unse med passiv aggressivitet bak seg, omtrent som at du ikke lenger er venn med den du vinker farvel til. Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji 👋 Vinkende hånd


Hva betyr 🤙

Ring meg-symbol

Selv om emojin heter "Call Me Hand", har den i de fleste sammenhenger en helt annen betydning enn navnet, ettersom den har en sterk tilknytning til surfekulturen generelt og Hawaii spesielt. Skiltet der du strekker tommelen og lillfingeren dukket opp som en hilsen frase basert på hawaiisk kultur i løpet av 1960-tallet, som en måte å spre "Aloha-ånd". Karakteren kalles shaka, men kalles vanligvis også hang loose. Karakteren kalles ofte Hang 10 i surfekontekst. Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji 🤙 Ring meg-symbol


Hva betyr 💪

Spent biceps

Denne emojien representerer en arm med en knytt knyttneven som strekker seg og viser bicepsmusklene. Brukes ofte til å representere at du trener styrke, men kan også brukes til å representere generell styrke - ikke bare fysisk, men også mental styrke, for eksempel. vil takle den nåværende vanskelige situasjonen. Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji 💪 Spent biceps


Hva betyr 🖕

Langfinger

Denne emojien representerer en klemt hånd med langfingeren pekende rett opp, og baksiden av hånden mot tilskueren. Den peker ganske enkelt fingeren, eller gir oppfyllelsen som du sier. Brukes fremfor alt for å fornærme andre mennesker. Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji 🖕 Langfinger


Hva betyr ✍

Skrivende hånd

Denne emojien representerer en høyre skriving med en penn, avhengig av hvilken enhet du bruker emojiene på, pennen er enten blå, svart eller rød. Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji ✍ Skrivende hånd


Hva betyr 🙏

Sammenpressede hender

Denne emojiene representerer to hender som presses sammen på en bedende måte. Emojin blir derfor ofte brukt til å uttrykke bønn, men hovedbetydningen kommer fra japansk kultur der denne gesten først og fremst brukes til å uttrykke "takk" eller "vær så snill". Noen ganger ser du til og med folk som bruker denne emojiene for å representere en high-five. Du kan klikke på den store emojien for å kopiere den.

Les mer: Emoji 🙏 Sammenpressede hender