Emojis til Hanukka 2024

Her finner du emojis assosiert med jødisk høytiden hanukka, du kan se hele listen under og hver emoji er klikkbar og fører til en informasjonsside om den aktuelle emoji. Ikke gå glipp av vår samling av emojis til chanukka.

Alle hanukka-emojis

Nedenfor finder du et stort sæt emojis, der kan associeres på en eller anden måde med hanukka.

Klik på en emoji for at kopiere den

🐔
🔥
🥞
🕍
🕯
🛢
🎁
✡️
🕎

Hanukkah - den jødiske julen

Hanukka, også kalt Hanukkah og Lysets Feast, er en av de største jødiske høytiderna. Det feires på nymånen i november / desember, og varer så lenge som åtte kvelder. Festen feires til minne om gjenvinningen av templet i Jerusalem i 164 f.Kr. av Judas Maccabeus, etter at den ble frigjort fra Seleucid-herskerne under Maccabee-opprøret.

Festen er forklart i henhold til Talmud (jødiske etterbibelske skrifter) med en legende om et mirakel, hvor Gud hadde sørget for at oljen til tempellamper varede i åtte dager - det var tiden som var nødvendig for å frembringe ny olje. Det er på grunn av dette at Hanukka skjer i åtte kvelder, hver kveld blir et stearinlys påminnet om dette miraklet. Lysene lyser på samme måte som lysene i Advent-lysestaken, dvs. en den første kvelden, to andre, etc. til den siste kvelden når alle åtte lysene lyser. En bruker deretter den spesielle hanukkastangen, menorahen: 🕎.

Noen ganger blir hanukkah vanligvis referert til som den jødiske motparten til den kristne julen, som skyldes at det sammenfaller ganske bra med julen - men også det faktum at mange barn i jødiske familier vanligvis mottar gaver under hanukka.