Emoji 🍙 - Risball

🍙

Emojin er kopiert og klar til å lime inn!

Hva betyr 🍙

Riskulen, eller onigiri som den kalles på japansk, er en typisk tallerken som er ekstremt vanlig å spise som en matbit i Japan, det kan nesten sammenlignes med svensk smørbrød. Riskulen består hovedsakelig av ris, men i midten av riskulen har du vanligvis noen form for smaksstoffer som. flaked laks eller en hermetisert plomme. Rundt ris har man tørket tang i japansk nori, som er av samme type som brukes til å lage sushiruller. Det er til og med spesielle triangulære matbokser i Japan, som er tilpasset å kunne ta med en risball til skolen eller jobben.


Statistikk for emoji 🍙

Som den største emoji-siden i Norge har vi også mulighet til å samle inn store mengder statistikk om populariteten til alle emojiene, og akkurat denne emojien 🍙 ("risball"), er på plass 161 av alle 1897 emojiene i topplisten for i år. Den mest populære måneden når det gjelder bruk av emojien 🍙 er februar, sist den hadde omtrent 60 visninger på siden vår i løpet av denne måneden. Måneden som er den nest mest populære måneden er april. Nedenfor er en graf som viser hvor mange prosent av alle årets visninger som faller på de respektive månedene i året for emoji 🍙.


Info om emoji risball

Her kan du lese mer om emojin 🍙. Hovedgruppen som emojin risball tilhører, er Mat og drikke, en gruppe som den deler sammen med en annen 1896 lignende emoji. Mange emojis er også tilgjengelige i forskjellige varianter, for eksempel andre hudfarger, just risball det er imidlertid ingen varianter til.


Emoji risball på andre språk

Hvis du er nysgjerrig på hva emojin kalles på andre språk, f.eks. De andre nordiske språkene som finsk, svensk og dansk, så du kan se nedenfor.

🇺🇸 Engelsk: Rice ball
🇳🇴 Svensk: Risboll
🇩🇰 Dansk: Riskugle
🇫🇮 Finsk: Riisipallo

Kopier og bruk emoji 🍙

Hvis du vil kopiere emojin risball til for eksempel å bruke den i en epost eller i en prat, må du bare klikke på knappen "Klikk her for å kopiere emojin" under emojin øverst på siden. Emojin vil da ende opp i utklippstavlen, og du kan enkelt lime det på vanlig måte - f.eks. ved å trykke ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) hvis du sitter på en vanlig datamaskin. MERK! Denne funksjonen virker ikke på smarttelefoner, og er derfor skjult, der du i stedet kan trykke fingeren mot emojin i noen sekunder til en dialogboks vises, spør om du vil kopiere den, så kan du enkelt markere (hvis den ikke allerede har blitt automatisk ) og deretter kopiere emoin.

Hex og HTML-kode for emojin

Nedenfor finner du også emojins hex-kode og et ferdigkodet eksempel som er klart til bruk direkte i en HTML-fil.

Hex-kode:   1F359

Bruk i HTML:   🍙


Andre emojis i gruppen "mat og drikke"