Emoji 👹 - Uhyre

👹

Emojin er kopiert og klar til å lime inn!

Hva betyr 👹

Et grotesk rødlig ansikt med store øyne, menneskelig nese og en stor smilende munn med hvite hoggtenner. Skal representere en japansk demon (oni) og blir fremstilt av en skikkelse som heter Namahage, som har sin opprinnelse i japanske folkeeventyr. I følge tradisjonen skal man kle seg ut for Namahage i løpet av det nye året, med mål om å prøve å fraråde onde ånder og beskytte familien.


Info om emoji uhyre

Her kan du lese mer om emojin 👹. Emojin uhyre tilhører den interne emoji-gruppen Halloween.  Hovedgruppen som emojin uhyre tilhører, er Smilefjes og personer, en gruppe som den deler sammen med en annen 475 lignende emoji. Mange emojis er også tilgjengelige i forskjellige varianter, for eksempel andre hudfarger, just uhyre det er imidlertid ingen varianter til.


Emoji uhyre på andre språk

Hvis du er nysgjerrig på hva emojin kalles på andre språk, f.eks. De andre nordiske språkene som finsk, svensk og dansk, så du kan se nedenfor.

🇺🇸 Engelsk: Japanese ogre
🇳🇴 Svensk: Japansk demon
🇩🇰 Dansk: Uhyre
🇫🇮 Finsk: Hirviö

Kopier og bruk emoji 👹

Hvis du vil kopiere emojin uhyre til for eksempel å bruke den i en epost eller i en prat, må du bare klikke på knappen "Klikk her for å kopiere emojin" under emojin øverst på siden. Emojin vil da ende opp i utklippstavlen, og du kan enkelt lime det på vanlig måte - f.eks. ved å trykke ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) hvis du sitter på en vanlig datamaskin. MERK! Denne funksjonen virker ikke på smarttelefoner, og er derfor skjult, der du i stedet kan trykke fingeren mot emojin i noen sekunder til en dialogboks vises, spør om du vil kopiere den, så kan du enkelt markere (hvis den ikke allerede har blitt automatisk ) og deretter kopiere emoin.

Hex og HTML-kode for emojin

Nedenfor finner du også emojins hex-kode og et ferdigkodet eksempel som er klart til bruk direkte i en HTML-fil.

Hex-kode:   1F479

Bruk i HTML:   👹


Andre emojis i gruppen "smilefjes og personer"