Emoji 😲 - Forbauset ansikt

😲

Emojin er kopiert og klar til å lime inn!

Hva betyr 😲

Et gult ansikt med åpne, langstrakte øyne og buede øyenbrynene som er litt vinklet utover, med en helt åpen munn med glimrende fortennene som ser ut til å være ordentlig overrasket eller sjokkert. Brukes ofte til å uttrykke mange forskjellige følelser som kan knyttes til både positive og negative ting, som overraskelse, beundring, mistillit, bekymringer og så videre.


Info om emoji forbauset ansikt

Her kan du lese mer om emojin 😲. Emojin forbauset ansikt tilhører den interne emoji-gruppen Koronavirus.  Hovedgruppen som emojin forbauset ansikt tilhører, er Smilefjes og personer, en gruppe som den deler sammen med en annen 475 lignende emoji. Mange emojis er også tilgjengelige i forskjellige varianter, for eksempel andre hudfarger, just forbauset ansikt det er imidlertid ingen varianter til.


Emoji forbauset ansikt på andre språk

Hvis du er nysgjerrig på hva emojin kalles på andre språk, f.eks. De andre nordiske språkene som finsk, svensk og dansk, så du kan se nedenfor.

🇺🇸 Engelsk: Astonished face
🇳🇴 Svensk: Förvånat ansikte
🇩🇰 Dansk: Forbavset ansigt som huller
🇫🇮 Finsk: Hämmästyneet kasvot

Kopier og bruk emoji 😲

Hvis du vil kopiere emojin forbauset ansikt til for eksempel å bruke den i en epost eller i en prat, må du bare klikke på knappen "Klikk her for å kopiere emojin" under emojin øverst på siden. Emojin vil da ende opp i utklippstavlen, og du kan enkelt lime det på vanlig måte - f.eks. ved å trykke ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) hvis du sitter på en vanlig datamaskin. MERK! Denne funksjonen virker ikke på smarttelefoner, og er derfor skjult, der du i stedet kan trykke fingeren mot emojin i noen sekunder til en dialogboks vises, spør om du vil kopiere den, så kan du enkelt markere (hvis den ikke allerede har blitt automatisk ) og deretter kopiere emoin.

Hex og HTML-kode for emojin

Nedenfor finner du også emojins hex-kode og et ferdigkodet eksempel som er klart til bruk direkte i en HTML-fil.

Hex-kode:   1F632

Bruk i HTML:   😲


Andre emojis i gruppen "smilefjes og personer"