Emoji 😮 - Overrasket ansikt med åpen munn

😮

Emojin er kopiert og klar til å lime inn!

Hva betyr 😮

Et gult ansikt med små åpne øyne og en åpen rund munn med et nesten gapende utseende, omtrent som det er overrasket eller sjokkert og sier "Wow!" Brukes ofte for å formidle den spesielle overraskelsesfølelsen, men noen ganger også for å formidle noe som "hva, egentlig?".


Statistikk for emoji 😮

Som den største emoji-siden i Norge har vi også mulighet til å samle inn store mengder statistikk om populariteten til alle emojiene, og akkurat denne emojien 😮 ("overrasket ansikt med åpen munn"), er på plass 150 av alle 1897 emojiene i topplisten for i år. Den mest populære måneden når det gjelder bruk av emojien 😮 er januar, sist den hadde omtrent 80 visninger på siden vår i løpet av denne måneden. Måneden som er den nest mest populære måneden er februar. Nedenfor er en graf som viser hvor mange prosent av alle årets visninger som faller på de respektive månedene i året for emoji 😮.


Info om emoji overrasket ansikt med åpen munn

Her kan du lese mer om emojin 😮. Emojin overrasket ansikt med åpen munn tilhører den interne emoji-gruppen Koronavirus.  Hovedgruppen som emojin overrasket ansikt med åpen munn tilhører, er Smilefjes og personer, en gruppe som den deler sammen med en annen 1896 lignende emoji. Mange emojis er også tilgjengelige i forskjellige varianter, for eksempel andre hudfarger, just overrasket ansikt med åpen munn det er imidlertid ingen varianter til.


Emoji overrasket ansikt med åpen munn på andre språk

Hvis du er nysgjerrig på hva emojin kalles på andre språk, f.eks. De andre nordiske språkene som finsk, svensk og dansk, så du kan se nedenfor.

🇺🇸 Engelsk: Face with open mouth
🇳🇴 Svensk: Överraskat ansikte med öppen mun
🇩🇰 Dansk: Forbavset ansigt
🇫🇮 Finsk: Yllättyneet kasvot, suu avoimena

Kopier og bruk emoji 😮

Hvis du vil kopiere emojin overrasket ansikt med åpen munn til for eksempel å bruke den i en epost eller i en prat, må du bare klikke på knappen "Klikk her for å kopiere emojin" under emojin øverst på siden. Emojin vil da ende opp i utklippstavlen, og du kan enkelt lime det på vanlig måte - f.eks. ved å trykke ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) hvis du sitter på en vanlig datamaskin. MERK! Denne funksjonen virker ikke på smarttelefoner, og er derfor skjult, der du i stedet kan trykke fingeren mot emojin i noen sekunder til en dialogboks vises, spør om du vil kopiere den, så kan du enkelt markere (hvis den ikke allerede har blitt automatisk ) og deretter kopiere emoin.

Hex og HTML-kode for emojin

Nedenfor finner du også emojins hex-kode og et ferdigkodet eksempel som er klart til bruk direkte i en HTML-fil.

Hex-kode:   1F62E

Bruk i HTML:   😮


Andre emojis i gruppen "smilefjes og personer"